70% kracht + 20% lef + 10% bluf = 100% scout
Pivos

De leeftijdsgroep van 17 t/m 21 jaar heet “Jongerentak”. Een lid van de jongerentak heet Pivo, wat een afkorting is van “Pionier” en “Voortrekker”, wat de oude namen zijn van de jongens en meisjes in deze leeftijdsgroep. Een groep Pivo’s heet een “Stam”.

Pivo’s organiseren hun activiteiten en programma’s geheel zelfstandig, maar indien gewenst kunnen zij een beroep doen op de begeleiding. Een Pivostam is bijna altijd gemengd. Het basisuniform van de Pivo’s is een brique (roodbruin) blouse, zoals van de Rowans en Sherpa’s.
De Pivo’s van Scouting Leonardus draaien groep op vrijdagavond van 19.00 tot 21.30 uur.

Wat doen deze jongens en meisjes zoal:
Scoutingactiviteiten, zoals pionieren, vlotten bouwen, primitief koken op een houtvuur, tochten lopen en fietsen, quiz, veel sporten etc. etc.
Ondersteunende activiteiten: als de junioren speltakken hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het bouwen van een hindernisbaan etc., dan kunnen zij een beroep op de Pivo’s doen.

De Pivo’s gaan met Hemelvaart op kamp. Deze “zomerkampen” zijn het hoogtepunt van het scoutingseizoen. We hebben al kampen gehad inde Belgische Ardennen (survival), Luxemburg, Engeland en Frankrijk.
Als je zin hebt om bij de Pivo’s te komen, dan moet je helaas wachten tot je 17 jaar oud bent.

Misschien tot ziens!

Groepsbladen
Hier kun je onze groepsbladen terugvinden
2017| 2016| 2015| 2014| 2013| 2012| 2011| 2010 | 2009 | 2008
Fotoboek
Ben je benieuwd wat wij zoal doen bij de Pivos? kijk dan hieronder in ons persoonlijk fotoboek.