Scouting, DA'S PAS LEVEN!
Algemene Info (weekend)kamp

Bij scouting Leonardus gaan de diverse speltakken op weekendkamp. De Bevers beperken het weekendkamp meestal tot 1 overnachting, de andere speltakken gaan meestal van vrijdagavond tot zondagmiddag.

Het programma tijdens zo'n kamp scheelt natuurlijk van speltak tot speltak. Meestal start men het weekendkamp met het inrichten van de slaapzaal. Nadat dat gebeurd is, wordt vaak de omgeving verkend, meestal met behulp van een speurtochtje. Verder doet men op zo'n kamp programma's die aansluiten bij de omgeving. Maar een bosspel, een sportprogramma, een quiz, ontbreken vaak niet op het programma.

Naast het programma steekt de leiding nogal wat tijd in de voorbereidingen voor zo'n kamp.

Zo moet er bijvoorbeeld allereerst gezocht worden naar een geschikte locatie. Dan zullen alle boodschappen gedaan moeten worden en moet er voor gezorgd worden dat alle spullen op het kampadres aankomen.

Ook de veiligheid (van o.a. de accommodatie) is een van de zaken waaraan de leiding aandacht schenkt.

Eenmaal per jaar gaan we gezamenlijk op zomerkamp. De Welpen, Shanti Welpen, Verkenners, Gidsen en soms ook Rowans en Sherpa's verblijven dan 1 week op een groot kampterrein. De Bevers, Esta's en Explorers blijven enkele dagen op het zelfde terrein. In het begin van het seizoen start men al met de voorbereidingen voor het zomerkamp, want met zo'n 200 mensen op kamp gaan vraagt om een degelijke organisatie.

Bagagelijst
Onderstaand is een handige bagagelijst te downloaden voor weekendkampen (PDF)
Zomerkamp
Klik hier om naar de zomerkamppagina 2016 te gaan