Kampen

Als je bij de scouting bent ga je naast alle super leuke activiteiten ook een aantal keer per jaar op kamp! Soms slaap je gewoon op de blokhut, soms slaap je in een tent en soms slaap verder weg van huis. De leiding van jouw speltak zal jou zo goed mogelijk up-to-date houden over jouw (weekend)kamp! Wij hebben speciaal voor jou een bagagelijst opgezet. Deze is echter heel algemeen en zal voor de meeste kampen en speltakken gelden. Vraag daarom bij jouw speltak na of zij willen zien dat jij andere spullen meeneemt dan dat op deze lijst staan! Veel plezier op kamp!

Zomerkamp 2022

Dit seizoen gaan wij, net als andere jaren, met zijn alle op zomerkamp! Deze zal dit seizoen zijn van 23 juli t/m 30 juli in Tungelroy. Deze week zal er doorstroom zijn in de speltakken. De bevers zullen bijvoorbeeld pas later komen en eerder gaan. Zo gelden voor iedere speltak net wat andere data, maar ze zullen allemaal in deze week zijn.

De pivo’s gaan met hemelvaart op zomerkamp.

Kampbijdragen

Deelname aan weekend- en zomerkamp

Weekendkamp:   ± € 10,00 tot ±€ 17,50

Zomerkamp:

± € 40,00 (Bevers/ Explorers)

± € 80,00 (overige junioren)

Bijdragen voor weekend- en of zomerkamp van de seniorenleden kunnen hoger uitvallen doordat zij (soms) naar het buitenland gaan en bijzondere activiteiten uitvoeren.

Zomerkampen

Één keer per jaar gaan de speltakken gezamenlijk op zomerkamp. We trekken er dan samen op uit om gedurende een week bezig te zijn met diverse activiteiten zoals zelf koken, pionieren, excursies en uitstapjes. Op kamp slapen de kinderen in tenten op een terrein dat naar het thema van het kamp is ingericht.

De oudere speltakken kunnen er ook voor kiezen om niet samen met de junioren op kamp te gaan, maar zelf hun tenten op te slaan in bijvoorbeeld het buitenland. De Pivo speltak gaat zo steevast ieder jaar naar het buitenland.

Weekendkampen

De meeste speltakken gaan bij Scouting Leonardus één of meerdere malen per jaar op weekendkamp. Zij overnachten dan in tenten of in een blokhut. Overdag en ‘s avonds is men dan bezig met bosspelen, speurtochten, uitdagende activiteiten en natuurlijk ook samen ravotten.