Rowans

Rowans zijn jongens van 14 t/m 17 jaar oud. Zij draaien groep op vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur. De jongens maken zelf (in groepjes van 2 personen) programma, afgewisseld met programma’s die door de leiding gemaakt worden. Degenen die programma gemaakt hebben, leiden dan de groepsavond onder toeziend oog van de begeleiding. Anders dan bij de juniorengroepen draaien zij dus niet met leiding maar met begeleiding.
Programma’s die de Rowans draaien zijn onder andere:

Bosspelen, Sport- en spelavonden, Programma’s waarin scoutingtechnieken verwerkt zijn, voet- en fietstochten, stook- en bakavonden, etc. etc.
Zij gaan 2 keer met de hele groep op weekendkamp. Ook gaan zij mee met de (jaarlijkse) hike! Ze lopen dan lange tochten met al hun bagage op hun rug. De andere senioren lopen dan ook mee.

Eén van de hoogtepunten van het seizoen is toch wel het zomerkamp. Dan gaan de Rowans een week op kamp (meestal in de eerste of tweede week van de basisschoolvakantie).Het kan zijn dat de Rowans meegaan met de juniorenspeltakken, maar in 2000 en in 2001 zijn ze naar respectievelijk België en Oostenrijk geweest.

Het uniform heeft dezelfde kleur als de andere seniorengroepen en is roodbruin. In principe komt er maandelijks een groepsblad ‘Spoorloos’ uit, waarin staat wat de groep gedaan heeft en wat er voor de volgende maand te wachten staat.Kortom een leuke groep met een aantrekkelijk en gevarieerd programma-aanbod dat zeker de moeite waard is