Verkenners

Verkenners zijn jongens van 10 tot 14 jaar oud. Zij draaien groep op zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur. De groep is verdeeld in sub groepjes. Een sub groepje noemen we een patrouille.

De leiding maakt voor de jongens een afwisselend programma.

Programma’s die de Verkenners draaien zijn onder andere: Bosspelen, Sport- en spelmiddagen, programma’s waarin scoutingtechnieken verwerkt zijn, excursies, voet- en fietstochten, stook- en bakmiddagen, etc. etc.

Zij gaan 2 keer met de hele groep op weekendkamp. Waaronder ook een keer op vaderzoon weekendkamp, het zegt het al een weekend samen met vader en zoon. De oudste verkenners gaan één keer per jaar op Hike. Ze lopen dan een tocht met al hun bagage op hun rug. Daarnaast doet 1 patrouille jaarlijks mee met de Regio Scouting Wedstrijden. Dit is een weekendkamp waaraan alle groepen uit de regio deel kunnen nemen en waarin via een soort competitie de scoutingvaardigheden van alle patrouilles beproefd wordt. De winnaar van deze competitie mag naar de Landelijke Scouting Wedstrijden.

Eén van de hoogtepunten van het seizoen is toch wel het zomerkamp. Dan gaan de verkenners een week samen met andere juniorenspeltakken op kamp (meestal in de eerste of tweede week van de basisschoolvakantie). Meestal Tijdens dit kamp slapen de verkenners in tenten, bouwen hun eigen kampterrein op en af en toe kookt men zelf op een houtvuur.

Het uniform heeft dezelfde kleur als dat van de gidsen en is kaki. In principe komt er maandelijks een groepsblad ”Verkennersspoor” uit, waarin staat wat de groep gedaan heeft en wat er voor de volgende maand te wachten staat.

Kortom een leuke groep met een aantrekkelijk en gevarieerd programma-aanbod dat zeker de moeite waard is.

Voor de nieuwe Verkenners hebben wij ter voorbereiding op de installatie een “boekje”gemaakt over wat zij allemaal moeten weten over de Verkenners en wat ze allemaal moeten doen voor hun installatie. Dit “boekje” is te vinden op de link hiernaast. Klik er maar eens op: Installatie verkenners

Ook organiseert de Verkennerleiding zogenaamde instructie avonden. Tijdens deze avonden leer je bijvoorbeeld van alles over pionieren. Hierover heeft men een boekje gemaakt. Klink maar eens op de volgende link om dit boekje te bekijken: Sjorren en Pionieren verkenners

Hier vindt u onze meest recente verkennerspoor.